No man’s land… dit is geen blog voor mannen!

Denk lichtroze wanden, knusse lounge hoekjes, extra ruime toiletten en een grote bibliotheek, vol met boeken van vrouwelijke schrijfsters (uiteraard op kleur in de kast gezet). En een eigen glossy die luistert naar de titel 'NO man’s land'.

Lees meer

Pubblik en Vos Co Working

Weg met het schrijven van die offerte, terwijl je de was aan het opvouwen bent!

Steeds meer zzp’ers en freelancers verruilen het werken aan de keukentafel of in rumoerige koffietentjes voor een coworking space. Geen duur kantoorpand, maar een flexibele of vaste werkplek, in een goed functionerende omgeving met veel praktische voordelen. Je maakt er gebruik van bestaande infrastructuur: zoals een goeie printer, snel internet en soms een receptioniste. Maar veel belangrijker; je komt gelijkgezinden tegen. Mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij, zodat je elkaar verder kunt helpen. Een waardevolle netwerkplek, die creativiteit, innovatie en kennisuitwisseling stimuleert. Misschien is het wel de plek waar je je nieuwe compagnon tegenkomt, zoals bij Marjolein en Tessa gebeurde: ooit Pubblik en Tessa Vos en nu Pubblik&Vos ;-)

Lees meer

Home away from home

Soho House. Al ruim twintig jaar is hun missie onveranderlijk: een comfortabel thuis bieden aan leden, een ‘home away from home’. Tegenwoordig is een huiselijk interieur bijna een leeg begrip, maar Soho House was haar tijd ver vooruit. Hun eerste huis in Londen dateert uit ’95 en inmiddels zijn er meer dan twintig huizen over de hele wereld. Niet alleen in de stad, maar ook aan het strand en op het platteland. Onlangs opende bijvoorbeeld Soho Farmhouse; een omgebouwde oude boerderij in Oxfordshire. Zeg nou zelf…

Lees meer

De kunst van licht

Iemand van 65 jaar heeft ruim drieënhalf keer zoveel licht nodig als iemand van 25. Slagers voegen rood toe aan hun verlichting om hun vlees er smakelijker uit te laten zien. En de kleur van licht is van invloed op werkprestaties. Blauw zorgt voor meer productiviteit en geel roept een intieme sfeer op voor creativiteit. Er zijn zelfs culturele verschillen in het gebruik van licht. Zo zie je in koude, noordelijke landen veel kaarslicht om letterlijk een warme sfeer te scheppen, terwijl warme landen met TL de ruimtes kouder laten lijken. Verlichting is dan ook een essentieel onderdeel van je ontwerp en kan je concept maken of breken. Sterker nog: je zou vanuit verlichting je concept kunnen starten.

Lees meer

Beige is het nieuwe wit

Wanneer je van een plattegrond (een 2D-ontwerp) de vertaalslag maakt naar een 3D-ontwerp is het goed om volgens een bepaalde volgorde te werken. En te starten met de basis; een neutraal pallet met een goede afstemming van vloeren, wanden en plafonds. En denk dan niet dat het wit schilderen van je wanden een neutraal beeld oplevert! Want een witte ruimte is eigenlijk heel onecht. Het is te perfect. Het zijn juist de natuurlijke kleuren en materialen zoals beige, grijzen, beton, hout en bijvoorbeeld leemstuc die een prettige ondergrond vormen en zo alle ruimte bieden voor objecten, meubels en kunst. Deze basis biedt mogelijkheden tot eindeloze invullingen: we lichten graag twee ontwerpbenaderingen voor je uit.

Lees meer

Onhandige obstakels in je plattegrond? Doe er iets mee!

Een grijns van oor tot oor. Zo’n moment dat je ergens binnenkomt en volledig omver wordt geblazen. Dat overkwam ons toen we in Londen ‘The Ned’ bezochten; een voormalig bankgebouw uit de jaren ’20, verbouwd tot groot hotel, tien restaurants en private clubs. Met robuuste groenmarmeren kolommen en klassiek donker hout ademt deze plek de sfeer van de roaring 20’s. De ontwerpers liepen bij het maken van de indeling tegen de vreemdste beperkingen en obstakels aan. Vroegere bankloketten, een privélift, een ronde verhoging midden in de belangrijkste ruimte. Uiteindelijk hebben ze van al deze elementen een voordeel gemaakt.

 
Lees meer

Ergens moet het zijn…

Van creatieve broedplaats tot hotellobby, van buurthuis tot bibliotheek en van park tot luchthaven; publieke plekken zijn er in allerlei soorten en maten. Het zijn de oases van de stad. De Amerikaanse socioloog Ray Oldenburg heeft er een naam voor bedacht: 3rd places. Ze functioneren als ontmoetingsplekken, om er te werken, als bronnen voor creativiteit en inspiratie. Zo’n 3rd place is heel belangrijk voor een gezonde samenleving. Ze bevorderen cohesie, brengen mensen nader tot elkaar in plaats van groepen te isoleren. Daarom moeten ze interessant en toegankelijk zijn voor iedereen. Maar hoe zorg je daarvoor?

Lees meer

Écht authentieke plekken? Ze zijn nog te vinden!

Iedere plek, van winkel tot hotel heeft zijn eigen specifieke verhaal te vertellen, voortkomend uit bijvoorbeeld de historie van een pand, een naam of de identiteit van een bedrijf of ondernemer. Om zo’n verhaal te vinden, moet je moeite doen, je echt verdiepen en al je zintuigen aan het werk zetten. Helaas zie je tegenwoordig steeds meer ruimtes ontstaan waar het design is gebaseerd op simpelweg copy-paste. Worden er trends gevolgd waardoor non plekken ontstaan zonder DNA, zonder eigen identiteit.

Lees meer

Hoe maak je van jouw hotel, restaurant of kantoor een favoriete plek?

Iedereen weet dat een hotel meer is dan een aantal kamers met bedden, net zoals een restaurant meer is dan wat tafels met stoelen. Maar wat maakt een hotel nou tot die speciale plek waar je steeds naar terugkeert? Waarom wordt een restaurant of kantoor een favoriete plek om te zijn? En hoe krijg je mensen over de vloer die je graag wilt hebben?

Lees meer
Pubblik vos blog

PUBBLIK&VOS

is een ontwerpbureau voor horeca, kantoren en merkidentiteiten. Voor ons begint iedere nieuwe opdracht met het schrijven van een verhaal in tekst en beeld. Storytelling door middel van interieurontwerp. Hier ontstaat de ziel van het geheel, het DNA. De reden waarom je je ergens fijn voelt. Vanuit dat verhaal volgt het ontwerp: de indeling, het kleurgebruik, het meubilair, de verlichting en waar nodig ook de naam en grafische identiteit.En dan niet helemaal keurig, maar met een randje. Of het nou gaat om het ontwerp van een visrestaurant in Utrecht, het kantoor van een data analyticsbureau, de lobby van een toren van WTC Amsterdam of het bepalen van de interieur identiteit voor een nieuwe campus. Voor ieder ontwerpproces volgen we dezelfde stappen. Aan de hand van deze stappen ontstaat een totaalbeeld met een ongepolijst karakter. Een plek waar je graag bent.