WAT WE DOEN

Storytelling door middel van interieurontwerp.

Voor ons begint iedere nieuwe opdracht met het schrijven van een verhaal in tekst en beeld. Hier ontstaat de ziel van het geheel, het DNA. De reden waarom je je ergens fijn voelt.

Vanuit dat verhaal volgt het ontwerp: de indeling, het kleurgebruik, het meubilair, de verlichting, naam en grafische identiteit. En dan niet helemaal keurig, maar met een randje. Of het nou gaat om het ontwerp van een visrestaurant in Utrecht, het kantoor van een data analyticsbureau, de lobby van een toren van WTC Amsterdam of het bepalen van de interieur identiteit voor een nieuwe campus.

Voor ieder ontwerpproces volgen we dezelfde stappen. Aan de hand van deze stappen ontstaat een totaalbeeld met een ongepolijst karakter.

test grid home

Afbeeldingen home
test grid laag breed
Afbeeldingen home
grid home 6
Afbeeldingen home
grid home 5
Afbeeldingen home
grid home 4
Afbeeldingen home
grid home 3
Afbeeldingen home
grid home 2
Afbeeldingen home
grid home 1

TALENT GEZOCHT

Pubblik&Vos is altijd op zoek naar nieuw talent. Dus als de drang om mooie dingen te maken je ’s nachts uit je slaap houdt, horen we graag van je. Neem contact met ons op.

Voor de huisstijl van Welgelegen bedachten we een vorm waarin de verschillende mogelijkheden die Welgelegen kent direct zichtbaar werden. Het groen en het koper werd herleid uit het kleurenpallet van de villa. Daarnaast ontwikkelden we een beeldmerk voor diverse toepassingen zoals de vloer, de lampen en de signing. De huisstijl en het ontwerp van de website kwam tot stand in samenwerking met Mark van Hooff.

Brasserie Bardot heeft er een zusje bij: Petit Bardot. Een knusse wijnbar op de hoek dat ook bereikbaar is vanuit de brasserie. Dus eten bij Brasserie Bardot en daarna nog een afzakkertje nemen bij Petit Bardot of natuurlijk precies andersom. De sfeer van het kleine zusje kent gelijkenissen met de brasserie, zo ligt er eenzelfde mozaïekvloer en heeft ook het zusje een zinken bar. Bij Petit Bardot schijnt de zon! Zowel op het grote terras als in de wijnbar waar je je door de witte shutters toch een beetje in Saint Tropez waant.

Het oude ING hoofdkantoor in het iconische gebouw aan de ring kreeg met het vertrek van ING een nieuw imago. Met de naam Infinity, een nieuwe lobby en de wens om meerdere, verschillende bedrijven aan te trekken ging CBRE Global Investors op zoek naar nieuwe bewoners voor het gebouw. Aan ons werd gevraagd om voor de bedrijfskantine een ontwerp te maken dat goed paste bij de sfeer van Infinity. Meer restaurant dan kantine. Een prettige plek om te lunchen maar ook om te vergaderen of een kopje koffie te drinken buiten lunchtijd om. We hebben in het ontwerp een warme sfeer neer willen zetten, met veel gestoffeerde meubels en gordijnen waarmee we tegenwicht hebben willen bieden aan het vele glas zonder het zicht op de prachtige glazen pui te verliezen.

Jean Pierre Spierts (asset manager CBRE Global Investors) over Pubblik & Vos

Na de goede ervaring met het werk van Pubblik&Vos voor UP office building hebben we ze gevraagd om een ontwerp te maken voor het restaurant van Infinity. Binnen de ontwerpopdracht waren meerdere belangen te behartigen. Tevens moest er gewerkt worden met een strak budget. De wat kille en onpersoonlijke sfeer van de oude bedrijfskantine heeft plaats gemaakt voor een diversiteit aan verblijven en warmte. Een resultaat waar we als opdrachtgever zeer positief over zijn. En misschien nog wel belangrijker, ook de reacties van de gebruikers zijn positief.

Sea Salt Saloon. Sterk in vis, drank en verhalen

Twee ondernemers en een chef uit Utrecht wilden een visbistro beginnen. Wij bedachten voor hun het concept en de naam en maakten het interieurontwerp en de huisstijl. Dit werd Sea Salt Saloon. Een plek waar je ongecompliceerd van lekkere vis moest kunnen genieten. En plek waar iedereen zich vrij voelt om sterke verhalen te vertellen over de laatste vangst. Naar aanleiding van het concept en het ontwerp ging Lion Versloot aan de slag met de teksten voor op de menukaart en de website. Rosa de Jong tekende voor de huisstijl.

‘Neem het leven met een korreltje zout,
dikke garnalen croquetten en Belgisch witbier
Welkom bij Sea Salt Saloon’

 

Concept blokjes 200x130 px

De Stationshuiskamer in Arnhem is de derde Stationshuiskamer die Pubblik&Vos heeft ontworpen in alweer een prachtig nieuw station. Dit keer kwam vanuit NS de vraag of we het VVV van Arnhem konden integreren in het ontwerp. Daarnaast werd ditmaal de ruimte niet onderverdeeld in huiskamers die een personage als inspiratiebron hadden, maar was de stad Arnhem het personage waarbij we twee passende thema’s, die belangrijk zijn voor de stad, zochten. Dit werden: de Veluwe en ArtEZ de Hogeschool van de Kunsten in Arnhem waar veel bekende modeontwerpers zijn opgeleid. We werkten samen met hen om in contact te komen met Sjaak Hullekes, de ontwerper die een aandeel heeft in het modeatelier, met 'Trickle down fabrics' die de rollen stof verzorgde, met 'Coming Soon' een winkel in Arnhem waar de wereld van gevestigde ontwerpers en pas afgestudeerde designers te ontdekken valt. Zij hadden een aandeel in de modewinkel.