WAT WE DOEN

Storytelling door middel van interieurontwerp.

Voor ons begint iedere nieuwe opdracht met het schrijven van een verhaal in tekst en beeld. Hier ontstaat de ziel van het geheel, het DNA. De reden waarom je je ergens fijn voelt.

Vanuit dat verhaal volgt het ontwerp: de indeling, het kleurgebruik, het meubilair, de verlichting, naam en grafische identiteit. En dan niet helemaal keurig, maar met een randje. Of het nou gaat om het ontwerp van een visrestaurant in Utrecht, het kantoor van een data analyticsbureau, de lobby van een toren van WTC Amsterdam of het bepalen van de interieur identiteit voor een nieuwe campus.

Voor ieder ontwerpproces volgen we dezelfde stappen. Aan de hand van deze stappen ontstaat een totaalbeeld met een ongepolijst karakter.

test grid home

Afbeeldingen home
test grid laag breed
Afbeeldingen home
grid home 6
Afbeeldingen home
grid home 5
Afbeeldingen home
grid home 4
Afbeeldingen home
grid home 3
Afbeeldingen home
grid home 2
Afbeeldingen home
grid home 1

TALENT GEZOCHT

Pubblik&Vos is altijd op zoek naar nieuw talent. Dus als de drang om mooie dingen te maken je ’s nachts uit je slaap houdt, horen we graag van je. Neem contact met ons op.

Voortbordurend op het concept ‘De wereld is je achtertuin’, dat we als uitgangspunt namen voor het interieurontwerp van de H/I toren, wilden we voor de centrale hal die achtertuin meer visualiseren. Het werd een groot plein waar de looplijnen uit gespaard zijn. Voor de blokken die daardoor werden gevormd kozen we een pallet aan materialen en kleuren en integreerden we diverse zitelementen.
Levend groen speelt net als in de H/I toren een belangrijke rol. Andere elementen die terugkomen zijn de vorm van de balie, de houten bomen en de vitrinekast.
Midden in de ruimte staat een koffiebar waar je bij een STACH to go een lekkere koffie kunt bestellen.

Een familiebedrijf uit Dronten gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische bureaustoelonderdelen en gasveren groeide uit haar jas en nam de stap om op 6.500 m2 een eigen kantoorpand te gaan bouwen waar ze rustig kunnen doorgroeien.
Bij ACP ondernemen ze op een eigentijdse en eigen manier door de kennis die zij hebben te delen met mensen uit het vak. Zo willen ze samenwerking en innovatie stimuleren.
Voor dit nieuwe kantoor maakten wij het ontwerp. Een uitnodigende plek waar de onderdelen, waaruit de hoogwaardige producten die ACP maakt zijn opgebouwd op verschillende plekken in het gebouw worden getoond. De keuken is onderdeel van het auditorium. Het kloppend hart van het gebouw. Een ruimte om lezingen te organiseren, samen te lunchen en diners te geven.

Vanuit de ondernemer van proeflokaal ‘De Stomme van Campen’ kwam de vraag of wij het ontwerp wilden maken voor een restaurant. Aangrenzend aan het proeflokaal in een prachtig oud keramiek lokaal van de voormalige kunstacademie.
Het Proeflokaal is vernoemd naar de doofstomme Hendrick Avercamp, de bekendste schilder en tekenaar van Hollandse Winterlandschappen uit de 17de eeuw.
Voor het restaurant gebruikten wij een aantal belangrijke aspecten uit het leven van Hendrick. Zo was zijn vader de stadsapotheker van Kampen waar Avercamp met de pigmenten voor waterverf in aanraking kwam. Avercamp schilderde niet in de vrije natuur, maar binnen in zijn atelier. Zijn kleurgebruik was sober met hier en daar een diep rood accent. Ook de historie van de ruimte hebben we in het ontwerp gebruikt door keramiek stalen te laten maken van kleuren uit een schilderij van Avercamp en deze op de muur te hangen.

De Stentor (regionale krant) over Hendrick:

Verborgen pareltje in Kampen. Dichtbij een echt verhaal, met een moderne twist, maar vooral met kwaliteit.

 

Concept blokjes 200x130 px

Een grootstedelijk kantorencomplex in het hart van Rotterdam naast het Centraal Station vroeg om een facelift. De vraag vanuit CBRE Global Investors was om er een sfeervolle, warme, huiselijke en informele plek van te maken. Met een klein Rotterdams randje. Een plek waar ieder individu uit elke windstreek zich thuis voelt om er te werken, te ontspannen maar ook om te verbinden.
Door op de begane grond houten ‘containers’ op elkaar te stapelen, maken we in het hoge atrium letterlijk een verbinding tussen de 3e verdieping en de begane grond. Trappen en terrassen van dit houten bouwwerk zorgen voor een speels en levendig effect. Een combinatie van open en gesloten structuren zorgt voor transparantie, functionaliteit en ontmoeting. Ontmoeting tussen
freelancers en huurders
tussen Rotterdammers en niet Rotterdammers.
Daarnaast creëerden we op de twee verdiepingen verschillende vormen van zitten, werken en ontmoeten waardoor beide verdiepingen op een dynamische manier kunnen worden gebruikt. De bogen van en rondom de bar op de 3de verdieping zijn een link naar de oude Delftse Poort. Kortom er is straks weer leven in de brouwerij op het Delftseplein!

Een reactie op een krantenknipsel ‘dozen te koop’ groeide uit tot een familiebedrijf dat nu al meer dan 40 jaar bestaat. Met vertrouwen in de toekomst werd er een nieuw pand gebouwd in Dronten. We wilden door middel van het interieurontwerp een plek creëren waar het verleden werd gekoesterd en het handelsproduct van Bangma Verpakking onderdeel werd van het ontwerp. Maar bovenal wilden we een plek creëren waar door alle mensen van het bedrijf voor de komende 40 jaar weer met energie, en trots op wat er al gepresteerd is, kan worden gewerkt.

Jan Bangma over Pubblik & Vos

Het bedrijf van je dochter vragen om een ontwerp te maken voor je kantoor klinkt logisch, maar is ook spannend. Gelukkig pakte het positief uit en werd het een proces waar ik met trots op terug kijk.
Hun slogan zou eigenlijk moeten zijn: “designing perfection” want dat is van toepassing op de wijze waarop zij een groot project aanpakken. Tot in de kleinste details drukken ze een stempel op het geheel. Zelfs de Burgermeester van Dronten was diep onder de indruk van het resultaat. Van harte aanbevolen.